Parodontologie


Afectiunile parodontale se clasifica in gingivite (inflamatii ce afecteaza doar gingia) si parodontite (inflamatii ale gingiei si ale osului din jurul radacinii dintilor). Aceste inflamatii sunt de natura bacteriana in 90% dintre cazuri. 

Gingivita este o inflamatie a gingiei ce se manifesta in special prin sangerari gingivale la periaj, la masticatie, ce poate fi insotita sau nu de dureri discrete localizate ori de cresterea in volum a gingiei. Gingivita poate evolua spre parodontita insa nu in mod obligatoriu. 

Parodontita este o inflamatie a gingiei si osului sustinator care are ca rezultat resorbtia acestuia si formarea de pungi parodontale. Ca urmare, apar sangerari gingivale si secretii permanente in santul gingival. 

‌Operatiile parodontale sunt recomandate si benefice pentru prevenirea si inlaturarea eventualelor deplasari si transformari ce pot fi urmate de pierderea dintilor. Boala parodontala (parodontoza) poate fi intarziata sau chiar oprita prin ingrijirile efectuate in mod corespunzator în clinica noastra dentara.